Six Senses Laamu Resort - Maldiv-szigetek hotel

A Maldív-szigetek felkapott hellyé vált a magyar utazók között. Az évek alatt annyit változtak a dolgok, hogy az örök nyár birodalma, ma már nem ”csak” a nászutasok kiemelt úti célja, hanem a ”hagyományos” turisták is felfedezték.
Six Senses Laamu Resort - Maldív szigetek

Mielőtt részletesebben bemutatnánk a Maldív-szigeteken elhelyezkedő, Six Sense Laamu Resort, tanácsos egy kicsit földrajzilag jobban képbe kerülni az itthon egyre többet emlegetett üdülőhellyel.

A Maldív-szigetek nyolcszáz kilométer hosszú, hosszúkás szigetcsoport az Indiai-óceánban, amit majdnem a felénél metsz az Egyenlítő. ”Jobbján” India és Ceylon található. Balra tőle az Arab-tenger, a legközelebbi nagyobb szárazföld az Arab és a Szomáliai félsziget.

Ha a Six Sense Laamu Resort szeretnék megközelíteni, akkor a Maldív-szigetek két nemzetközi nemzetközi repülőtere közül, a Malé szigetén lévőn szálljanak le. Onnan belföldi járatra kell átszállni, így lehet eljutni 35 perc alatt a déli részen lévő Olhuveli-szigetre, ahonnan pedig motorcsónakkal lehet megközelíteni a Six Sense Laamu Resort.

Az ötcsillagos hotelnél a vízszámla nem gond, mert a zuhanyzás különleges módon történik: az erre a célra az összegyűjtött esővizet használják… Különlegesség még, hogy a hotel saját strandján lehet a hölgyeknek fürdőruhában fürödni, a sziget más strandjain és a városban már a zártabb, a vállakat fedő ruházat ajánlott. Ez annak köszönhető, hogy az iszlám szabályai alól ”felmentést” kapott a szálló, így a disznóhús és az alkohol is elérhető náluk. Ha már ez a téma feljött: jó tudni az Altitude bor bárról, ahol a legjobb minőségű borok is megtalálhatók és a hozzájuk illő, finom sajt különlegességek is.

Az európai gyomornak, szokásoknak megfelelő a Leaf étterem kínálata, a felénk elfogadott ételeket készíti a személyzet, hozzávéve a mediterrán konyha különlegességeit. Természetesen sok helyi alapanyagot használnak. Ha már a mediterrán térség szóba került: üzemel náluk a Sip Sip néven futó pizzázó is. Ha esetleg valakinek nem ízlene valami...

A gyönyörű fekvésű szállónak természetesen saját tengerpartja van, az elnevezése pedig fenntartható luxus üdülőhely. A légkondicionálóval ellátott házakban Bose hangszórók, lapos tévé és ingyenes wifi található. Privát kanapék, napozó ágyak és kisebb medence is jár a házakhoz, a szálló saját tengerpartján pedig lehet fürdőzni.

További Maldív-szigeteki szállásokat itt talál.

Benedek Attila

Kapcsolódó cikkek

Sarti - látnivalók, szállás, hotel, nyaralás

Görögország gyöngyszeme, Sarti

Sarti, a görög kisváros tökéletes választás lehet, ha családdal, barátokkal, házastárssal tervezed a nyaralást.

Luxus a Maldív-szigeteken, nyaralás a Hideaway hotelben

Luxus a Maldív-szigeteken

A Maldív-szigetek északi részén lévő Haa Alif Atoll szigeten található Hideaway Beach Resort & Spa exkluzív villákkal várja vendégeit.

Cristiano Ronaldo lisszaboni szállodája: Pestana CR7 Lisboa

Cristiano Ronaldo szállodája - Pestana CR7 Lisboa

Pestara CR7 Lisboa, Cristiano Ronaldo lisszaboni szállodája, amelyet kiskorában álmodott meg.