Ismerd meg a Pera Palace Hotel történetét

Isztambul az úti cél, de nem tudod milyen szállást foglalj? Ha igazán eredeti, elegáns és ikonikus szálláshelyre vágysz, a Pera Palace Hotel a lehető legjobb választás.
Ismerd meg a Pera Palace Hotel történetét

Isztambul az úti cél, de nem tudod milyen szállást foglalj? Ha igazán eredeti, elegáns és ikonikus szálláshelyre vágysz, a Pera Palace Hotel a lehető legjobb választás.

Amennyiben nem csak egy átlagos szállodát és szobát szeretnél foglalni, tényleg érdemes végignézni az isztambuli Pera Palace Hotel történetét és ajánlatát. Történelmi jelentőségű hely, ahol például Agatha Christie rendszeresen megszállt, akinek kedvenc szobája a 411-es volt, ami ma már az ő nevét is viseli. Kikapcsolódhatsz az Agatha Christie szobában, ahol éppen a „Gyilkosság az Orient expresszen” című könyvet írta a híres brit krimiírónő. Vagy akár a róla elnevezett éttermet is kipróbálhatod, melynek különleges hangulata mindenkit elvarázsol. De nem csak az írónő, hanem például Ernest Hemingway és Gábor Zsa Zsa is bővítették a híres vendégek listáját. Sőt, megfordult itt II. Erzsébet királynő, VIII. Eduárd király, Ferenc József, Alfred Hitchcock, Jacqueline Kennedy, és még sokáig lehetne folytatni a sort.

Eredetileg a hotel az Orient expressz utasainak épült 1892-ben, majd 1895-ben kezdte meg máig tartó szolgálatát. A különleges műemlékszállodát a francia-oszmán Alexander Vallaury álmodta és valósította meg. Ma is a 19. század belsőépítészeti és lakberendezési stílusa szerint tartják fent a hotelt, mely tényleg visszarepíti a múltba a vendégeket. Működése óta mindig is a legfejlettebb, technikai szempontból a legmodernebb és egyértelműen a legelegánsabb hotelnek számít egész Isztambulban.

Külön érdekesség, hogy a 101-es szoba ma már múzeumként funkcionál, mégpedig a Török köztársaság megalapítója és első elnöke, Mustafa Kemal Atatürk tiszteletére. Sok időt töltött ebben a szobában, ezért a századik születési évfordulójára átalakították múzeummá az addig szobaként működő helyiséget.

A modern stílus és a 19. századi régies berendezés keveredése remek hangulatot ad a szálloda számára, így kitűnő élmény pár napot eltölteni Isztambul város szívében, a Pera Palace Hotelben. Különösen azok számára ajánlott, akik luxus, legendás és történelmi jelentőséggel bíró hotelre vágynak.

Kapcsolódó cikkek

Mozambik- szállás, látnivalók

Afrika ékköve - Mozambik

Mozambik, maga a földi paradicsom.

Rio de Janeiro ételei, brazil street food

10 utcai étel, amit érdemes megkóstolnia, ha Rio de Janeiroban jár

Rio de Janeirónak remek a hangulata, de nem csak a hangulata nagyszerű, az ételei is kiválóak.

Római szállás - Hotel Raphael – Relais & Châteaux - látnivalók, római hotel, római szálloda

Római vakáció-Hotel Raphael

Róma legjobb szállói között tartják számon a a Hotel Raphael – Relais & Châteaux-t.