Ismerd meg a Pera Palace Hotel történetét

Isztambul az úti cél, de nem tudod milyen szállást foglalj? Ha igazán eredeti, elegáns és ikonikus szálláshelyre vágysz, a Pera Palace Hotel a lehető legjobb választás.
Ismerd meg a Pera Palace Hotel történetét

Isztambul az úti cél, de nem tudod milyen szállást foglalj? Ha igazán eredeti, elegáns és ikonikus szálláshelyre vágysz, a Pera Palace Hotel a lehető legjobb választás.

Amennyiben nem csak egy átlagos szállodát és szobát szeretnél foglalni, tényleg érdemes végignézni az isztambuli Pera Palace Hotel történetét és ajánlatát. Történelmi jelentőségű hely, ahol például Agatha Christie rendszeresen megszállt, akinek kedvenc szobája a 411-es volt, ami ma már az ő nevét is viseli. Kikapcsolódhatsz az Agatha Christie szobában, ahol éppen a „Gyilkosság az Orient expresszen” című könyvet írta a híres brit krimiírónő. Vagy akár a róla elnevezett éttermet is kipróbálhatod, melynek különleges hangulata mindenkit elvarázsol. De nem csak az írónő, hanem például Ernest Hemingway és Gábor Zsa Zsa is bővítették a híres vendégek listáját. Sőt, megfordult itt II. Erzsébet királynő, VIII. Eduárd király, Ferenc József, Alfred Hitchcock, Jacqueline Kennedy, és még sokáig lehetne folytatni a sort.

Eredetileg a hotel az Orient expressz utasainak épült 1892-ben, majd 1895-ben kezdte meg máig tartó szolgálatát. A különleges műemlékszállodát a francia-oszmán Alexander Vallaury álmodta és valósította meg. Ma is a 19. század belsőépítészeti és lakberendezési stílusa szerint tartják fent a hotelt, mely tényleg visszarepíti a múltba a vendégeket. Működése óta mindig is a legfejlettebb, technikai szempontból a legmodernebb és egyértelműen a legelegánsabb hotelnek számít egész Isztambulban.

Külön érdekesség, hogy a 101-es szoba ma már múzeumként funkcionál, mégpedig a Török köztársaság megalapítója és első elnöke, Mustafa Kemal Atatürk tiszteletére. Sok időt töltött ebben a szobában, ezért a századik születési évfordulójára átalakították múzeummá az addig szobaként működő helyiséget.

A modern stílus és a 19. századi régies berendezés keveredése remek hangulatot ad a szálloda számára, így kitűnő élmény pár napot eltölteni Isztambul város szívében, a Pera Palace Hotelben. Különösen azok számára ajánlott, akik luxus, legendás és történelmi jelentőséggel bíró hotelre vágynak.

Kapcsolódó cikkek

Dániai szállások, különleges hotelek

Öt különleges hely Dánián belül

Sok fantasztikus hotel van Dániában, de börtön hotelben, vagy esetleg egy hatalmas sörösdobozban is megszállhatsz.

Egy történelmi háttérrel rendelkező hotel New York-ban - New York szálloda ajánló

Paper Factory Hotel - New York különleges szállodája

A Paper Factory Hotel, New York-ban található, ahol mindenképpen érdemes megszállni.

Six Senses Ninh Van Bay - Vietnám - ajánlott hotel, szálloda, luxushotel

Six Senses Ninh Van Bay***** - Buddha nyomában

Ha egy olyan helyre vágysz, ahol egész évben 25-26 fokos tengervízben fürödhetsz, látogass el a Dél-kínai-tenger partjára.