Firenze, a romantikus város

Romantikus, gyönyörű, hangulatos és történelmi. Ez Firenze, amit egyszer mindenkinek látnia kell.
Firenze, a romantikus város

Firenze Olaszországban, az Arno-folyó két partján fekszik, Toszkána régió székhelye, ezenkívül pedig kulturális központja is. Számos történelmi és művészeti látványosságot rejt magában, mindemellett 1982 óta a város központja a Világörökség része.

Ha ide ellátogatunk, semmiképp sem érdemes kihagyni a Pitti palotához tartozó Boboli kert, az Uffizi-képtár, az Szépművészeti Akadémia, a Santa Croce templom, a Ponte Vecchio és természetesen a Dóm tér és azon belül is a Santa Maria del Fiore meglátogatását, megtekintését.

Ha szállást keresünk, akadnak olyan választási lehetőségeink, amik igazán különlegesek lehetnek. Ilyenek a kisebb palazzókból kiépített exkluzív szállodák. A Hotel Torre Guelfa nevű hotel eredetileg egy gótikus erődítmény volt, ami az 1200-as években épült a Buondalmentik nevezetű, híres firenzei család számára. Ma már hármocsillagos hotelként üzemel, és ez az épület nyújtja tornyából az egyik legszebb kilátást a városra.

Ha valaki azonban ragaszkodik a négycsillagos szállodához, annak sem kell más várost keresnie, ugyanis természetesen Firenzében is van kínálat. A Grand Hotel Adriatico a legjobb hotelek között szerepel a városban. A központban található, néhány percre a dómtól, négycsillagos a kiszolgálás is illetve különlegessége, hogy étterme hagyományos toszkán ételekre és borokra, valamint olasz kedvencekre specializálódott.

Egy további négycsillagos szálloda a Grand Hotel Minerva korábban az egyik leggyakrabban foglalt szálláshely volt Firenzében. Egyedisége, hogy tetőtéri úszómedencével és napozóterasszal rendelkezik, ahonnan a történelmi városra nyílik a kilátás. A tetőtérben egy bár is található, illetve éttermében tradícionális olasz ételeket szolgálnak fel.

Ha viszont négynél kevesebb csillaggal jelölt hotelban szeretnénk lakni, arra tökéletes választás lehet az egycsillagos Albergo San Giovanni szálloda. Ez szintén a városban, a dóm tér sarkában helyezkedik el, a Firenzei dómra és a harangtoronyra néző vendégház klasszikus stílusú szobákat kínál a vendégeknek. A személyzet itt is, mint ahogy az előbbiekben felsorolt hotelekben is szívesen segít a nyaralóknak, bátran kérhetünk tőlük segítséget, akár azzal kapcsolatban is, hogy merre induljunk el várost nézni.


Szép a firenzei 25 Hours Hotel is.

További firenzei szállások itt.

A firenzei Four Seasons hotelről pedig itt olvashatsz.

Kapcsolódó cikkek

Különleges szálloda, múzeum hotel Amszterdamban - Hotel Not Hotel

Amszterdam legkülönlegesebb szállodája

Amszterdam különleges szállodájában, a Hotel Not Hotelben, az egyik szoba, egy művészeti alkotás is egyben.

Four Seasons Firenze - a világ egyik legjobb Four Seasons hotelje

Four Seasons Firenze

Firenzében akár a világ egyik legjobb hoteljében is megszállhatsz.

Spa hotelek a világ minden táján 1. - wellness szállodák, utazás, nyaralás

A világ legszebb spa hotelei - Nayara Hotel Spa and Gardens, Costa Rica

A wellness szállodák feledhetetlen testi és lelki felüdülést jelentenek. Most néhány ilyen szállodát mutatunk be.