Hyatt Hotel Budapest - Párisi udvar

Az első Hyatt hotelben Budapesten: a Hyatt „The Unbound Collection by Hyatt” hotelei közt a Párisi udvarban található szálloda.
Hyatt Hotel lett a Párisi udvar

A Párizs Property Kft. franchise megállapodást kötött a Hyatt Hotels-szel, a Budapest belvárosában található Párisi Udvar Hotelre vonatkozóan, melynek keretében az egykori Brudern-házat egy 110 szobás luxusszállóvá alakították át. A szállodáát az egyik vezető magyar szállodalánc, a Mellow Mood Hotels üzemelteti.

A kora 20. századi épület jól ismert eklektikus stílusáról és gazdag történelmi múltjáról, és ezzel egyértelműen tökéletes helyszínt kínál a Hyatt brandnek.

A historikus épület 1931-ben készült el, a II. világháborút jó állapotban vészelte át, majd ezt követően a felső szinteken polgári lakásokat alakítottak ki. Az teljes épületet ezidáig még nem újították fel, ennek köszönhetően megőrizte a múlt különleges emlékeit. A jövőben hotelként funkcionáló épület a mór, az art deco és a neogótikus stílusirányokat egyesíti magában, Magyarország építészetének legjavát felsorakoztatva. Története során üzleteknek, lakásoknak és irodáknak, valamint a budapestiek által igen kedvelt Jégbüfének adott otthont.

A hotelben 110 vendégszoba található, melyekből 18 lakosztály. Természetesen konferencia terem, wellness és fitness részleg, étterem, bár, illetve kávézó is találhatóa szállodában. A vendéglátó egységek a Párisi Udvar ikonikus terében, az épület színes mennyezete és ragyogó, hatszögletű kupolái alatt kaptak helyet, ahol a vendégek igazán egyedi környezetben kapcsolódhatnak ki.

A „The Unbound Collection by Hyatt” brand 2016 márciusában született, jelenleg öt tagot számlál. Ezek a különleges helyek – ahogy a Párisi Udvar Hotel is – lenyűgöző múlttal és exkluzív elhelyezkedéssel, egyedi építészeti kialakítással, valamint díjnyertes konyhával büszkélkedhetnek, ugyanakkor kivétel nélkül biztosítják a vendégek számára a Hyatt által garantált megbízható és magas minőségű szolgáltatásokat.

„A Párizs Property Kft. és a Mellow Mood Hotels rendkívül büszke arra, hogy lehetősége van visszaadni ezt a híres és ikonikus épületet Budapest számára. Emellett az is hatalmas megtiszteltetés, hogy ebben a meghatározó projektben a Hyatt Hotels Corporation vállalattal működhetünk együtt. Ez a budapesti fejlesztés határozottan a helyi piacba vetett hitünket tükrözi, valamint lehetőséget jelent a magyar turizmus élénkítésére is” – mondta Zuhair Awad és Sameer Hamdan, a Mellow Mood Hotels ügyvezetői.

„Örömünkre szolgál, hogy a Párizs Property Kft.-vel együtt alakíthatjuk át ezt az impozáns épületet a”The Unbound Collection by Hyatt” brand második európai szállodájává. A magyar építészet leglenyűgözőbb emlékei közé tartozó és elképesztő múlttal rendelkező hotel tökéletesen illeszkedik hálózatunkba” – mondta Peter Norman, a Hyatt európai, afrikai, közel-keleti és délnyugat-ázsiai akvizícióiért, illetve fejlesztéseiért felelős alelnöke.

A „The Unbound Collection by Hyatt” tagjai között olyan híres szállodák szerepelnek, mint a floridai Miami Beach-en található The Confidante, az arizonai Phoenixben épült The Royal Palms, a texasi Austinban található The Driskill Hotel, a párizsi Hôtel du Louvre és az uruguayi Carmeloban elhelyezkedő Carmelo Resort & Spa.

A Mellow Mood Hotels egyébként 2017-ben ünnepli 20 éves fennállását. A két tulajdonos, Sameer Hamdan és Zuhair Awad által alapított cég az 1997-es megalakulás óta folyamatosan bővült és mára a budapesti szállodapiac meghatározó szereplőjévé vált. Olyan szállodák tartoznak hozzá, mint az ötcsillagos Buddha-Bar Hotel Budapest Klotild Palace, a négycsillagos Estilo Fashion Hotel, vagy a három csillagos Cosmo City Hotel, illetve a Marco Polo Top Ho(s)tel nevű ifjúsági szállás.

Kapcsolódó cikkek

Ismerd meg a csodás a Mystery Hotel Budapest***** hotelt

Ismerd meg Budapest ötcsillagos hotelét, a csodás a Mystery Hotel Budapest*****-et

A Mystery Hotel Budapest***** 9 féle különböző lakosztályt kínál a pihenni vágyóknak.

Hotel Silverine Lake Resort**** Balatonfüred

Hotel Silverine Lake Resort**** - Balatonfüred közepén

A Hotel Silverine Lake Resort **** az esztendő minden hónapjában remek hely a kikapcsolódásra, hiszen nem csak nyáron fogadnak vendégeket.

TMRW Hotels - KViHotel Budapest

Európa első okostelefonnal vezérelhető szállodája Budapesten

A KViHotel Budapesten található és a különlegessége abban rejlik, hogy okostelefonnal vezérelhető.