Hotel Silverine Lake Resort**** - Balatonfüred közepén

A Balaton északi partjának a fővárosa Balatonfüred, ahol tudunk egy igen kellemes szállodát, közvetlenül a tó partján. Ez a hely a Hotel Silverine Lake Resort****.
Hotel Silverine Lake Resort**** Balatonfüred

Balatonfüred elhelyezkedése kiváló, erről egyszerű meggyőződni: elég csak a térképre pillantani. Tőle nem messze található Tihany, onnan pikk-pakk át lehet hajózni a déli partra, Szántódra. A 9,6 kilométerre lévő Tihanyt senkinek sem kell bemutatni, de Balatonfüred sem egy ismeretlen hely.

A környéken történt ásatások bizonyítják, hogy már az őskorban is lakott volt a terület, az első írásos emlék a településről 1211-ből származik. A név a fürjektől ered, mert a környéken sok földön járó madárka élt. A terület egyébként a középkor előtt is kedvelt volt, mert az itt élő rómaiaknak is ”bejött” a hely. Erről régészeti leletek tanúskodnak.

A Balatonfüred a kiegyezést követő időszakban (1800-as évek eleje) kezdett igazán fellendülni, amihez hozzájárult, hogy innen indult a balatoni gőzhajózás és sokáig itt működött a hajógyár. A település jelenleg az idegenforgalomra épít, amely nyáron megy igazán. Ezt mindenki meg tudja csinálni, de a Hotel Silverine Lake Resort **** az esztendő más részeiben is jól pörög.

Az oka, hogy nem csak kiváló szállást ad, hanem a téli holtszezonban és az ezt megelőző és követő időszakban is magához tudja vonzani a vendégeket. Ez a magnetikus hatás nem csak a kiváló fekvésnek köszönhető.

A Hotel Silverine Lake Resort **** a balatonfüredi vitorlás kikötő mellett, nem messze a híres Tagore sétánytól található. A hotelben történő egész éves gondolkodás, a nagyon erős wellness részlegnek is köszönhető.

A Hotel Silverine Lake Resort-ban **** a megszokott finn és infraszauna mellett gőzkabin is megtalálható. A só ”barlang” és az aroma terápiás lazító szoba szintén kipróbálható. Természetesen kihagyhatatlanok a masszázsok és a szépség kezelések, ezeket is igénybe vehetik a vendégek.

A fürdési lehetőségekből is akad jó pár: a fedett nagyobb medence mellett ott a pezsgőfürdő a hát, nyak és derék masszírozást végző erős vízsugarakkal. Plusz a gyermek medence. A szabadtéren elérhető a nagy medence, ez mellett található a kinti szauna, amely kisebb csoportok szauna szeánszaira tökéletesen alkalmas.

Itt tudja megnézni a szálláshely árait, és befoglalni!

További balatoni szállások pedig itt!

Benedek Attila

Kapcsolódó cikkek

Bambara Hotel Premium

Afrika nagykövete - Bambara Hotel Premium

A négycsillagos felsőtárkányi szálloda, a Bambara Hotel, egy erdő mélyén található.

ibis Styles Budapest Airport Hotel  - Budapesti repülőtéri szálloda

Ibis Styles Budapest Airport Hotel - Bemutatjuk Budapest reptéri szállodáját

Az Ibis Styles Budapest Airport Hotel többek között az átutazó vendégek, a légiforgalmi személyzet, a konferenciaturizmus és az üzletembereknek kínál jó megoldást.