A legromantikusabb görög sziget - Folegandros

A hegyes, többnyire fátlan Folegandrost Görögország egy különlegesen romantikus szigeteként tartják számon. Tudjon meg többet róla, hogy miért!
Görögországi nyaralás - Anemomilos Hotel - Folegandros - szállás, látnivalók

Folegandrosra ritkábban közlekednek a kompok, így turistából is jóval kevesebb van. Aki a napot, a homokot és a meghitt magányt keresi, itt álomszerű környezetet talál. A sziget legnagyobb falva Chora, mely egy sziklás fennsíkon, 650 m-es magasságban fekszik. A tipikus görög falvak képét nyújtja fehérre meszelt, kék ajtós házaival, macskaköves utcáival.

Chora velencei stílusú része Kastro, mely gyönyörűen őrzi a múlt emlékeit. A sziget egészére jellemző a nosztalgikus atmoszféra. A szamarakat továbbra is rendszeresen használják közlekedéshez, a kecskék ide-oda szaladgálnak és ugrándoznak a sziklákon. Szerte Európából sok festő és író érkezik inspirálódni Folegandros szigetére, ahol a szerelmesek is legmaradandóbb emlékeiket szerezhetik meg.

Az autómentes kis sziget homokos tengerpartjával, kék-fehér házaival és kellemes éttermeivel egy ideális úticél.

Hogy hogyan ússza meg a szomszédos Santorinibe és Mykonosba hömpölygő emberáradatot? A válasz egyszerűbb, mint gondolnánk. Nincs reptere, így megmarad a hátizsákos gyalogtúrák kedvelőinek.

Látogasson el az Agali Beach-re, ahol ínycsilkandozó tengeri finomságokat kóstolhat meg a Taverna Agali étterem jóvoltából.

Az étteremtől csupán 20 perc séta a sziget legkisebb homokos partja, ahova kevés ember szokott járni, ezért még kényelmesebb és pihentetőbb időt tölthet el itt.

A naplementét figyelve rendeljen egy pohár hideg retsinát (hagyományos görög fenyőgyantás bor), majd kóstoljon meg egy igazi görög falalfelt a híres Chic Étteremben, nem fogja megbánni.

Az Anemomilos Hotel egy 1993-ban kezdődő családi vállalkozás keretében várja vendégeit Folegandros szigetén.

A szálloda három különböző szoba csomagot biztosít, a vendégek ezekből választhatják ki a nekik legjobban tetszőt.

Az első csomag, amit Green Studiosnak neveztek, tengerre és a hegyre néző szobákat tartalmaz, melyek vagy egy erkéllyel, vagy egy terasszal rendelkeznek. A szobák 40-47 négyzetméter között mozognak. Ezt a csomagot kisgyermekkel érkezőknek javasolják, mivel ez nyújtja a legnagyobb biztonságot a gyermeknek, ugyanakkor nem vesz el semmit a panoráma szépségéből.

A második csomag, a Blue Studios pazar panorámát biztosít. Szintén egy terasszal vagy erkéllyel rendelkeznek, melyek pont a naplementével szemben lettek kialakítva. A szobák valamivel kisebbek, 30-40 négyzetméteresek.

A harmadik csomag, a Blu Suite biztosítja a legszebb kilátást. Az 55 négyzetméteres szobák két terasszal rendelkeznek. Külön helyiségből álló konyhából, nappaliból és hálószobából épülnek fel. A hatalmas privát tér miatt előszeretettel ajánlják nászutasoknak.

Bármelyik csomagot is választják, minden szobában találnak piperecikkeket, hajszárítót, fürdőköpenyt, fürdő- és strandtörölközőket, kávéfőzőt, strandnapernyőt, széfet, műholdas TV-t és ingyenes WiFi-t.

A szálloda éttermét igénybe vehetik minden étkezéskor, de az ételeket a szobájukba is kérhetik.

Az étteremmel egybekötött bárban képzett kiszolgálók állnak rendelkezésükre.

A Hotel Anemomilosba itt foglalhat szobát.

További hoteleket Folegandros szigetén itt talál.

Kapcsolódó cikkek

Nagyszeben - érdemes felkeresni a várost - Nagyszeben szállás, Nagyszeben hotel, Nagyszeben szálláshelyek, szállodák, hotelek

A gyönyörűen megújult Nagyszeben csodaszép, olcsó hotelei

Nagyszeben családoknak, házaspároknak, baráti társaságoknak is kiváló nyaralóhely, hiszen rengeteg itt a látnivaló.

LX Boutique Hotel**** - Lisszabon

LX Boutique Hotel**** - A boutique hotelek mintaképe

Az LX Boutique Hotel**** szobáinak a berendezése, színvilága, stílusa téged is le fog nyűgözni.

Marsa al Arab - Dubai tovább fejlődik

Marsa al Arab

Dubai egyik újabb fejlesztése, a Marsa al Arab.