Hogyan történik a hotelek fürdőszobáinak fertőtlenítése?

Valószínűleg mindnyájan tudjuk, hogy fürdőszobának az alapos, valamint megfelelő fertőtlenítése rendkívül fontos dolog. Erre a hotelek esetében még nagyobb figyelmet kell szánnunk. A mostaniakban részletesebben elmondjuk, hogyan történik a hotelek fürdőszobáinak fertőtlenítése.
Hogyan történik a hotelek fürdőszobáinak fertőtlenítése?

Miért fontos a megfelelő fertőtlenítés a szállodai fürdőszobákban?

Elsősorban a higiénia miatt fontos a fertőtlenítés. Visszataszító, sőt elfogadhatatlan az, ha egy fürdőszoba nincs megfelelően kitisztítva. Nem is beszélve arról, hogy egy vendég se lenne, ha ilyen elfogadhatatlan állapotban van egy fürdő vagy akár szoba. Persze ide tartozik az is, hogy a gomba, valamint a penész megtelepedését megakadályozzuk. Ezekre napjainkban a járványhelyzet miatt még nagyobb figyelmet kell fordítanunk, így nagyon fontos a megfelelő tisztítás, valamint higiénia is.

A fertőtlenítés fő szabálya

A hotelek szobáinak a szabálya, hogy mindent bentről kifelé haladva, valamint fentről le haladva végeznek, hiszen ez a leghatékonyabb módszer. Egy takarítónőnek a feladatai közt mindenképp szerepelnie kell a portörlésnek, beágyazásnak, porszívózásnak valamint szellőztetésnek.

A fürdőhelységeket esetében a legfontosabb tennivalók az alábbiak lehetnek:

· takarítás

· adagolók, papírtermékek feltöltése

· hulladéktárolók ürítése,

· használt textilek lecserélése.

Csakis ezek megfelelő betartásával lehet elég higiénikus egy szoba, így mindenképp igyekezzünk ezekre a pontokra kellő figyelmet fordítani.

Mi az, amire biztos szükség lesz fertőtlenítéshez?

Napi takarítás esetében szükségünk lehet számos tisztítószerre, valamint hasznát vehetjük az alábbiaknak is:

· váltó textil,

· papírtermék,

· szemétgyűjtő zsák,

· mikroszálas felmosó szett,

· kesztyű, színkódolt

· mikroszálas törlőkendő, papírtörlő,

Ezek mellet szükségünk lehet még számos szoba fertőtlenítési anyagra, mint például szappan vagy papír termékek, amik a takarításban nyújthatnak segítséget.

Milyen öltözet kell a fertőtlenítéshez?

A fürdőszoba fertőtlenítésénél fontos az, hogy megfelelő védőfelszereléssel is rendelkezzünk, hiszen számos vegyi anyaggal érintkezve érhet egészségügyi károsodás, vagy maga a kezelt felület is károsodhat. Megemlíthetjük ezen a téren gumikesztyűt, mint létfontosságú védőfelszerelést. Emellett sokszor egy maszk használata is ajánlott, így arról se feledkezzünk meg.

Hogyan zajlik a fürdőszoba fertőtlenítése?

Fürdőszoba esetében a legelső, amit tehetünk, ha vízzel leöblítjük a tisztítani kívánt felületeket. Majd egy szórófejes flakon segítségével savas vízkőoldó, valamint fertőtlenítő terméket folyatunk a területre. ezt követően egy szivacs segítségével töröljük át a tisztítani kívánt területeket.

A vizes területekre remekül működnek a szanitertisztítók is, főleg ha foszforsav is van bennük. Ezek az alábbi szennyeződésekre a legjobbak:

· rozsdát,

· vízkövet,

· húgykövet és

· szappanmaradékokat

Ráadásuk akár még egy csaptelep tisztítására is alkalmasak, így akkor sem kell aggódnunk a tisztítás miatt, ha egy prémium zuhanyszett csapteleppel lenne dolgunk.

Összegezve

A hotelek fürdőszobái esetében tehát nagyon fontos a pontos és szigorú takarítás, amiben szerencsére számos tisztítószer és felszerelés hasznunkra lehet.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan történik a hotelek fürdőszobáinak fertőtlenítése?

Hogyan történik a hotelek fürdőszobáinak fertőtlenítése?

A vizes területekre remekül működnek a szanitertisztítók is, főleg ha foszforsav is van bennük.

HORECA megoldások hotelekben és éttermekben

HORECA megoldások hotelekben és éttermekben

A HORECA igen fontos a hazai hotelek és vendéglátóhelyek életében. Ebben a cikkben a legpraktikusabb megoldásokat mutatjuk be.

Franciaország legnépszerűbb fehérborai

Franciaország legnépszerűbb fehérborai

A világ leghíresebb fehérborai közül néhányat Franciaországban termelnek.