Franciaország legnépszerűbb fehérborai

A világ leghíresebb fehérborai közül néhányat Franciaországban termelnek.
Franciaország legnépszerűbb fehérborai

Sok közülük meglehetősen megfizethető is. A melegebb időjárás közeledtével remek alkalom, hogy megfontoljuk a francia fehérborok értékét. Íme néhány tipp az ország legjobb fehérborainak kiválasztásához. Egy jó francia fehérbor minden alkalomra tökéletes választás.

Sauvignon Blanc: A Sauvignon Blanc egy könnyű, száraz fehérbor, egres gyümölcsös ízzel. Jellemzően alacsony alkoholtartalmú, magas savtartalommal rendelkezik, és nagyon ropogós és szájbarágós. A legtöbb ilyen bor könnyű vagy közepes testű, és nem érlelik tölgyfában. Általában aromásak és citrusos ízűek. A Loire-völgyi Sancerre-ből származó borokban még egy leheletnyi ásványosság is lehet.

Egy másik nagyszerű franciaországi bor a rizling szőlőfajta. Ez a szőlő leginkább az elzászi borvidéken található, de Burgundia egyes részein is termesztik. Ez a szőlő hosszú életű borfajta, és a világ egyik legjobb főzdei borának tartják. Kis mennyiségben készül, de nagyon keresett.

Muscadet: A Melon de Bourgogne szőlőből készült Muscadet egy sokoldalúan felhasználható fehérbor, amelyet Franciaországban készítenek. A száraz és az édes fajták között változik, az édesebb fajtákat a nemes bogyós szüretelésű és a késői szüretelésű fajták jelölik. A szárazabb fajtáknál nem határozzák meg az édességi szintet, de gyakran desszertbornak tekintik őket. A Muscadet sec a stílus szárazabb változata, amelyet Languedoc-Roussillonban készítenek. Gyakran magas az alkohol- és cukortartalma.

Franciaországban készülnek a világ legjobb fehérborai, és érdemes felfedezni az itt kapható borok sokféleségét. Franciaország számos régióból választhat, és az ország a világ legnagyobb borexportőre. Szinte minden fehérbora Franciaországban őshonos szőlőből készül. A Chardonnay, a Semillon és a Chenin Blanc a legnépszerűbb exporttermékek közé tartozik.

A francia fehérborok a legjobb fehérborok aranyszínvonalát jelentik. Mindenféle ízben kapható, lehet pikáns, krémes vagy édes. A francia fehérborok közül sokakban van befektetési potenciál is, ezért érdemes időt szánni a különböző régiók és a francia bortípusok felfedezésére. A legfinomabb palackokat és termelőket is megkóstolhatod!

Chenin Blanc: A Chenin Blanc egy sokoldalú bor, amely pezsgő és száraz változatban is kapható. Ízvilága termelőtől függően változik, de általában a Loire-völgyhöz kötik. Ez a fajta arról is ismert, hogy olcsó, könnyen iható és sokoldalú. Számos Loire-i borvidék, köztük a Vouvray és az Anger fő alkotóeleme.

Viognier: Egy másik népszerű fehér szőlő Franciaországból, a Viognier-t évszázadok óta termesztik az északi Rhone vidékén. Bár gyakran használják házasításhoz, erősen illatos borokat is ad. Aromái és ízei az őszibarackhoz és a lonchoz hasonlítanak. A borban vaníliás és fűszeres jegyek is megjelenhetnek.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan történik a hotelek fürdőszobáinak fertőtlenítése?

Hogyan történik a hotelek fürdőszobáinak fertőtlenítése?

A vizes területekre remekül működnek a szanitertisztítók is, főleg ha foszforsav is van bennük.

HORECA megoldások hotelekben és éttermekben

HORECA megoldások hotelekben és éttermekben

A HORECA igen fontos a hazai hotelek és vendéglátóhelyek életében. Ebben a cikkben a legpraktikusabb megoldásokat mutatjuk be.

Franciaország legnépszerűbb fehérborai

Franciaország legnépszerűbb fehérborai

A világ leghíresebb fehérborai közül néhányat Franciaországban termelnek.