Római vakáció-Hotel Raphael

Egyszerre vágyik kulturális feltöltődésre és nem mindennapi kényelemre? Ez a cikk önnek szól!
Római szállás - Hotel Raphael – Relais & Châteaux - látnivalók, római hotel, római szálloda

Rómát bátran nevezhetjük Európa egyik legmeghatározóbb kulturális központjának. Az olasz főváros az ország legnagyobb és legnépesebb városa, a hajdani Római Birodalom központja. 2007-ben a világon a 11., az Európai Unióban pedig a 3. leglátogattottab város volt.Történelméből fakadóan, megszámlálhatatlan mennyiségű látnivaló halmozódott fel a városban. Röviden összegezzük, mely nevezetességeket nem érdemes kihagynia.

A Vatikán egyike a világ csekély számú enklávéjának (teljes egészében egy másik ország területén elhelyezkedő ország). A világ legkisebb országának fő látványosságai a Szent Péter tér, a Szent Péter-bazilika, a Sixtus-kápolni, valamint a 14 vatikán múzeum.

Róma legnagyobb amfiteátruma, a Colosseum, mára a város jellemző szimbóluma lett. A rómia építészet egyik legjelentősebb alkotását gladiátorviadalokra, állatviadalokra és egyéb előadásokra használták. Nagy népszerűsége miatt sokan látogatják. Ha el akarjuk kerülni a sorban állást, érdemes előzetesen jegyet váltanunk, amit a képre kattintva azonnal meg is tehet.

A Forum Romanum volt Róma politikai és közéleti központja. A téren a mai napig folytatnak régészeti feltárásokat. Az egykoron boltoknak, piacoknak, templomoknak otthont adó tér jegy nélkül is megtekinthető, de kombinált Colosseum- belépővel jobban is szemügyre vehetjük.

A Spanyol lépcső Európa legszélesebb és leghosszabb kültéri lépcsője, a rómaiak kedvelt találkozási helye. 138 lépcsőfokból áll, nevét pedig onnan kapta, hogy itt található a spanyol nagykövetség.

Korának egyik legépebben megmaradt római műemléke a Pantheon, mely római istentiszteletek helyéül szolgált. A jelenleg keresztény templomként működő épület ad otthont Raffaello sírjának. Nyitott tetejű kupolája 1960-ig a világ legnagyobb nyitott kupolája volt. A Pantheon ingyenesen látogatható.

Az Angyalvárat egy római kormányzó építtette síremlékként saját maga és családja számára. Több száz évig erődítményként, várként szolgált, ma pedig múzeum található benne.

A Capitolium tér a legkorábbi időktől fogva Róma egyik legfontosabb tere. A város legszentebb helye volt, hisz itt állt a legfőbb isten, Iuppiter temploma. Az épületek nagy részét Michelangelo tervezte.

Róma legjobb szállói között tartják számon a Hotel Raphael – Relais & Châteaux-t. A város szívében, a Piazza Navona tér közvetlen közelében található ötcsillagos szálloda nem nélkülözi a fényűzést.

A hotel borostyánnal felfuttatott homlokzata egy elbűvölő belső világba repít minket, csupán pár lépésre a Pantheontól, A Spanyol lépcsőtől és a Szent Péter bazilikától. A szálló egy elegáns bázist biztosít, Róma akármely részének indulnánk is neki.

A Hothel Raphael egy valódi múzeum a művészetek kedvelőinek. Festmények, kőnyomatok, szobrok, antik műalkotások és egy értékes Picasso-kerámia gyűjtemény is található az épület előcsarnokában.

A szálloda Bramante terasza gasztronómiai utazásra hívja vendégeit, miközben az örök város látképében gyönyörködhetnek.

Rossz idő esetén a La Madre Terra étteremben is étkezhetünk, ahol mindennap bőséges svédasztalos reggelit kínálnak. Szakértő és kifogástalan kiszolgálásról számolnak be az itt megfordult vendégek.

A szálloda 51 nagy belmagasságú szobát számlál, melyek harmonikus, régimódi stílusban lettek berendezve, az eleganciát természetesen nem mellőzve. Légkondicionálás, műholdas TV és ingyenes vezetékes internet is biztosítják a teljes kikapcsolódást. A szobákban ingyenes újság, valamint kávé- és teafőző található.

A fürdőszobák papuccsal, fürdőköpennyel és pipereszettel felszerelve várják a látogatókat.

Üzleti központot, számítógépszobát és konferenciatermet is biztosítanak.

A családokat kiszolgáló szolgáltatások között megtaláljuk a mosási lehetőséget és az akár saját szobában történő gyermekfelügyeletet.

A vendégek értékelései alapján legjobb ár-érték aránnyal rendelkező hotel Róma legkedveltebb részén fekszik. Nem mindennapi előny, hogy a személyzet beszél magyarul, így azok is maximálisan kiélvezhetik a szolgáltatásokat, akik nem beszélnek idegen nyelveket.

Ide kattintva tud szobát foglalni a Hotel Raphael – Relais & Châteaux szállodába.

További római hoteleket itt böngészhet.

Kapcsolódó cikkek

Szöul ötcsillagos szállodája - Ilyen a Four Seasons Szöulban

Egy remek utazási célpont: Szöul ötcsillagos szállodája

Dél-Korea egyik legszebb városa Szöul, ahol egy ötcsillagos szállodában is megszállhatunk, melynek neve Four Seasons Hotel Seoul.

Sarti - látnivalók, szállás, hotel, nyaralás

Görögország gyöngyszeme, Sarti

Sarti, a görög kisváros tökéletes választás lehet, ha családdal, barátokkal, házastárssal tervezed a nyaralást.

Cristiano Ronaldo lisszaboni szállodája: Pestana CR7 Lisboa

Cristiano Ronaldo szállodája - Pestana CR7 Lisboa

Pestara CR7 Lisboa, Cristiano Ronaldo lisszaboni szállodája, amelyet kiskorában álmodott meg.