Boutique Hotel Astoria - Kotor

Kotor Montenegró egyik legszebb városa. A Kotor-öböl legvégén az Orjen és a Lovcen hegyek lábainál fekszik. Az egyik legjobb állapotban megmaradt középkori város a Földközi tengeren.
Boutique Hotel Astoria - Kotor - szállás, látnivalók

Kotor tengerparti város Montenegróban, mely a Kotori-öböl keleti csücskében, 1000-1700 méter magas hegyek ölelésében fekszik.

Montenegró legértékesebb műemlékekkel büszkélkedő városa Kotor. A várost középkori várfalak övezik. A közel 5 km hosszú, 3-10 m széles és helyenként 20 m magas védőmű körbefogja az egész óvárost, és magasra felkúszik a sziklák közé a Sveti Ivan erődítményig. Érdemes idáig felmászni, mert csodás a kilátás a városra.

Az óváros megőrizte tipikus 12-14. századi mediterrán építészeti stílusát, háromszög formájú alaprajzával, keskeny sikátorok és terek rendszerével, ezért 1979 óta az UNESCO kulturális világörökségének listáján található.

A Szt. Tripunról elnevezett templom Kotor székesegyháza és egyik népszerű látnivalója, amely távolról felismerhető két harangtornyáról.

Érdemes egy rövid séta keretében megtekinteni a város mutatós épületeit: az egész tengerpart legszebb épületei közé tartozik a 13. századi bizánci-román stílusban épült Szűz Mária-templom, érdekes még a Szent Lukács-templom 1195-ből, a 12. századi Szent Anna-templom a 15. századi freskókkal, vagy a Szent Klára-templom a 14. századi barokk oltárral.

A Kotor városa rendelkezik az Adria ezen szakaszán a legrégebbi tengerhajózási hagyományokkal, ennek emlékeit nézhetjük meg a Tengerészeti Múzeumban.

A Kotori-öböl (Boka Kotorska) egyike a szárazföldbe legmélyebben benyúló öblöknek az Adriai-tengeren, emiatt néha Európa legdélibb fjordjának is nevezik.

Kotor óvárosának szívében, az UNESCO által védett, 13.századi Buca palotában található egy szálloda, amihez foghatót jómagam még nem láttam.

A Boutique Hotel Astoria hihetetlen dizájnja ötvözi a régi kő elemeket és a modern stílust.

Ez a négycsillagos szálloda kilenc szobát, egy előcsarnokot, egy éttermet, valamint egy fedett teraszt számlál, mely közvetlen az óváros falai mellett helyezkedik el.

A szálloda a legmagasabb elvárásoknak eleget téve került berendezésre. A történelem, gasztronómia és építészet iránt érdeklődők kifejezetten élvezni fogják a Hotel Astoria által létrehozott légkört.

A hotel hivatalos oldalán biztosítják a leendő vendégeket, hogy minden igényüknek képesek eleget tenni, a legmagasabb szintű szolgáltatásokat nyújtják.

A dizájnszobákban ingyenes WiFi-t, légkondit, széfet, minibárt, kábeltévét, a fürdőszobában fürdőköpenyt és piperecikkeket biztosítanak.

A szálló étterme kiszolgálja a nemzetközi konyhát, ugyanakkor felszolgálnak helyi hagyományos és modern ételeket is.

A hotel vendégeinek előzetes egyeztetés alapján ingyenes parkolást biztosítanak.

A Boutique Hotel Astoria-ba itt foglalhat szállást.

További hoteleket Kotorban ide kattintva talál.

Kapcsolódó cikkek

Legjobb strandok Horvátországban, és odajutás: horvátországi autópálya díjak, komp árak, útiköltség kalkulátor

A 7 legcsodálatosabb homokos strand Horvátországban

A horvát tengerpart a világ egyik legszebb partszakasza. Most 7 csodás homokos strandot mutatunk be.

Six Senses Ninh Van Bay - Vietnám - ajánlott hotel, szálloda, luxushotel

Six Senses Ninh Van Bay***** - Buddha nyomában

Ha egy olyan helyre vágysz, ahol egész évben 25-26 fokos tengervízben fürödhetsz, látogass el a Dél-kínai-tenger partjára.

Marsa al Arab - Dubai tovább fejlődik

Marsa al Arab

Dubai egyik újabb fejlesztése, a Marsa al Arab.