Boutique Hotel Astoria - Kotor

Kotor Montenegró egyik legszebb városa. A Kotor-öböl legvégén az Orjen és a Lovcen hegyek lábainál fekszik. Az egyik legjobb állapotban megmaradt középkori város a Földközi tengeren.
Boutique Hotel Astoria - Kotor - szállás, látnivalók

Kotor tengerparti város Montenegróban, mely a Kotori-öböl keleti csücskében, 1000-1700 méter magas hegyek ölelésében fekszik.

Montenegró legértékesebb műemlékekkel büszkélkedő városa Kotor. A várost középkori várfalak övezik. A közel 5 km hosszú, 3-10 m széles és helyenként 20 m magas védőmű körbefogja az egész óvárost, és magasra felkúszik a sziklák közé a Sveti Ivan erődítményig. Érdemes idáig felmászni, mert csodás a kilátás a városra.

Az óváros megőrizte tipikus 12-14. századi mediterrán építészeti stílusát, háromszög formájú alaprajzával, keskeny sikátorok és terek rendszerével, ezért 1979 óta az UNESCO kulturális világörökségének listáján található.

A Szt. Tripunról elnevezett templom Kotor székesegyháza és egyik népszerű látnivalója, amely távolról felismerhető két harangtornyáról.

Érdemes egy rövid séta keretében megtekinteni a város mutatós épületeit: az egész tengerpart legszebb épületei közé tartozik a 13. századi bizánci-román stílusban épült Szűz Mária-templom, érdekes még a Szent Lukács-templom 1195-ből, a 12. századi Szent Anna-templom a 15. századi freskókkal, vagy a Szent Klára-templom a 14. századi barokk oltárral.

A Kotor városa rendelkezik az Adria ezen szakaszán a legrégebbi tengerhajózási hagyományokkal, ennek emlékeit nézhetjük meg a Tengerészeti Múzeumban.

A Kotori-öböl (Boka Kotorska) egyike a szárazföldbe legmélyebben benyúló öblöknek az Adriai-tengeren, emiatt néha Európa legdélibb fjordjának is nevezik.

Kotor óvárosának szívében, az UNESCO által védett, 13.századi Buca palotában található egy szálloda, amihez foghatót jómagam még nem láttam.

A Boutique Hotel Astoria hihetetlen dizájnja ötvözi a régi kő elemeket és a modern stílust.

Ez a négycsillagos szálloda kilenc szobát, egy előcsarnokot, egy éttermet, valamint egy fedett teraszt számlál, mely közvetlen az óváros falai mellett helyezkedik el.

A szálloda a legmagasabb elvárásoknak eleget téve került berendezésre. A történelem, gasztronómia és építészet iránt érdeklődők kifejezetten élvezni fogják a Hotel Astoria által létrehozott légkört.

A hotel hivatalos oldalán biztosítják a leendő vendégeket, hogy minden igényüknek képesek eleget tenni, a legmagasabb szintű szolgáltatásokat nyújtják.

A dizájnszobákban ingyenes WiFi-t, légkondit, széfet, minibárt, kábeltévét, a fürdőszobában fürdőköpenyt és piperecikkeket biztosítanak.

A szálló étterme kiszolgálja a nemzetközi konyhát, ugyanakkor felszolgálnak helyi hagyományos és modern ételeket is.

A hotel vendégeinek előzetes egyeztetés alapján ingyenes parkolást biztosítanak.

A Boutique Hotel Astoria-ba itt foglalhat szállást.

További hoteleket Kotorban ide kattintva talál.

Kapcsolódó cikkek

Dániai szállások, különleges hotelek

Öt különleges hely Dánián belül

Sok fantasztikus hotel van Dániában, de börtön hotelben, vagy esetleg egy hatalmas sörösdobozban is megszállhatsz.

Legjobb strandok Horvátországban, és odajutás: horvátországi autópálya díjak, komp árak, útiköltség kalkulátor

A 7 legcsodálatosabb homokos strand Horvátországban

A horvát tengerpart a világ egyik legszebb partszakasza. Most 7 csodás homokos strandot mutatunk be.

Nagyszeben - érdemes felkeresni a várost - Nagyszeben szállás, Nagyszeben hotel, Nagyszeben szálláshelyek, szállodák, hotelek

A gyönyörűen megújult Nagyszeben csodaszép, olcsó hotelei

Nagyszeben családoknak, házaspároknak, baráti társaságoknak is kiváló nyaralóhely, hiszen rengeteg itt a látnivaló.