Paper Factory Hotel - New York különleges szállodája

Egy hotel, melynek épülete helyt adott már a történelem során rádiókészülék-gyárnak és papírgyárnak is, illetve nyomda is volt.
Egy történelmi háttérrel rendelkező hotel New York-ban - New York szálloda ajánló

Egy hotel, melynek épülete helyt adott már a történelem során rádiókészülék-gyárnak és papírgyárnak is, illetve nyomda is volt.
Különleges belső elrendezése és érdekes története is sokakat érdekel, ezért a vendégek mindig izgatottan térnek be a Paper Factory Hotelbe, New York városában.

A hotel története egészen az 1920-as évekre nyúlik vissza, hiszen az épületben 1922-ben alapította meg Isidor Goldberg vállalkozó a Pilot Radio Company-t. E cég otthoni használatra gyártott rádiókészülékeket, amely nagy népszerűségnek örvendett akkoriban.

A második világháború idején a papírgyártás előtérbe került, így ez az épület is papírgyárrá alakult át. Ezután pedig az 1970-es évekig már nyomdaként üzemelt, mely a '70-es évekre egyre rosszabb állapotba került, és egyre inkább a csőd felé vezető úton haladt.

Egészen 2012-ig tartott az épület rossz korszaka, ekkor azonban a Gal Sela ingatlanfejlesztő iroda úgy döntött, szüksége van az épületre, és hotelt fog létrehozni benne. Ebben az évben megvásárolta az ingatlant és egy 27 millió dolláros fejlesztésbe kezdett, melynek végén megnyithatta kapuit a Paper Factory Hotel.

Az épület felújítása során törekedtek arra, hogy nagyrészt az eredeti elemekből álljon, így még inkább érdekesebbé téve azt. A gyár hatalmas ablakainak helyét például ugyanúgy megtartották, így a fény nagy területen áramlik az épület helységeiben. Ezen kívül a 12 méteres mennyezetek és a 122 nagy helyen elterülő szoba szintén tágas, világos és kényelmes hatást nyújtanak a vendégeknek.

Tulajdonképpen a hotel a retro építészeti tendenciáit vegyíti a modern kor kívánalmaival. Persze a fejlesztők fontosnak tartották, hogy legyen valami konkrét, amely a papírgyárra. nyomdára emlékeztet, ezért az egyik legkülönlegesebb alkotás a hotel előcsarnokában egy lenyűgöző lépcsőház, melynek közepén egy több száz keménykötésű könyvből álló oszlop található.

Ha New York városába látogatunk, érdemes ebben a hotelben megszállni, vagy legalább kívülről megcsodálni az épületet.

Kapcsolódó cikkek

Egy történelmi háttérrel rendelkező hotel New York-ban - New York szálloda ajánló

Paper Factory Hotel - New York különleges szállodája

A Paper Factory Hotel, New York-ban található, ahol mindenképpen érdemes megszállni.

Dániai szállások, különleges hotelek

Öt különleges hely Dánián belül

Sok fantasztikus hotel van Dániában, de börtön hotelben, vagy esetleg egy hatalmas sörösdobozban is megszállhatsz.

Legjobb strandok Horvátországban, és odajutás: horvátországi autópálya díjak, komp árak, útiköltség kalkulátor

A 7 legcsodálatosabb homokos strand Horvátországban

A horvát tengerpart a világ egyik legszebb partszakasza. Most 7 csodás homokos strandot mutatunk be.