Four Seasons The Nam Hai, Hoi An***** - A nyugat új célpontja

A világ újra felfedezte és elkezdte ”megszállni” Vietnámot, az egykori francia gyarmatot. Ezúttal szerencsére nem katonák özönlenek özönlenek keletre, hanem turisták.
Four Seasons The Nam Hai, Hoi An hotel, Vietnám - az egyik legjobb Four Seasons szálloda a világon

A világ újra felfedezte és elkezdte ”megszállni” Vietnámot, az egykori francia gyarmatot. Ezúttal szerencsére nem katonák özönlenek özönlenek keletre, hanem turisták.

Itt tudja lefoglalni a szállását!

Sokat fordult a világ: anno még magyar katonai szakértők ténykedtek a vietnámi háborúban és a békekötés folyamatában is részt vettünk. A rendszerváltás után a nagy barátság mérséklődött. Néhány éve komolyat pezsdült a légiforgalom Ázsia irányába, a sűrűsödés Vietnámnak is köszönhető, amelyet felfedeztek a turisták.

Kínához hasonlóan, Vietnám is kapitalista módszerekkel működő szocialista ország, amely nyitott jó pár éve a világra. A kapuk felengedésének egyik jele, hogy jövőre már F1-es futamot is rendeznek. Az autósport legmagasabb szintje ezúttal figyelem mágnesként működik: leginkább az országot reklámozó akciónak tekinthető. Ezt azért lehet ilyen biztosan kijelenteni, mert a Vietnám motorsportos múltja finoman szólva nem túl gazdag.

Vietnám F1-es szereplése sokba kerül, de a verseny sorozat a kitűzött országimázs programot garantáltan el fogja végezni. Példák rá a közel-keleti helyszínek, amelyek jól mutatják a teljes ismeretlenségből történő térképre kerülés sebességét.

A turisták már felfedezték a meleg éghajlaton fekvő országot. Vele párhozamosan megérkezett a nemzetközi szállodaipar is, a Four Seasons szállodalánc egyik ékessége Hoi An városa határában nyitotta meg a kapuit. Ezt a hotelt másként kell elképzelni, mint a Budapest szívében lévő Four Seasons-t.

A Four Seasons The Nam Hai, Hoi An ***** egész más stílusban gondoskodik a luxusról, mint ahogy felénk teszi: különböző méretű luxus lakássokkal hódít. A kiszolgálás természetesen tökéletes, a belépő szintet a 80 négyzetméteres ház jelenti, ahol egy hálószoba található. Ez mellett gardrób szobát is kialakítottak. Ennél izgalmasabb, hogy a szobák ablaka az óceánra nyílik és pezsgőfürdő tartozik a házakhoz. A gondozott privát kertben megtalálható - az ezen az éghajlaton kötelező felszerelésnek tekinthető - kültéri esőzuhany, amely az összegyűjtött esővízzel működik. Ez jelenti a belépő szintet, aminél természetesen van fentebb is. A csúcson saját komornyik gondoskodik a vendégek teljes körű kiszolgálásáról.

A szállodát ezért inkább szálloda komplexumnak lehetne nevezni, mert Bose hangszórókkal felszerelt, kényelmes és légkondicionált villák környezetében négy teniszpálya, konditerem, az olimpiai úszószámoknak megfelelő úszómedence és konditerem is található. A felénk megszokott wellness részleg is pazar.

A Four Seasons The Nam Hai, Hoi Anban ***** könyvtárat is kialakítottak, és meglepő, hogy a gyermekekre is figyeltek: a kicsik medencéje mellett, egy gyerek klubbot is létrehoztak.

További vietnámi szállásokat itt talál!

Benedek Attila

Kapcsolódó cikkek

I hotel - gamer szálloda, gamer hotel - Tajvan

Gamer szálloda - egy különleges tajvani hotelt mutatunk be

Az I hotel nevű szálloda, amely Tajvan városában épült fel, nem éppen a pihenni és kikapcsolódni vágyóknak épült.

Firenze, a romantikus város

Firenze, a romantikus város

Egyszer mindenkinek el kell utaznia Firenzébe, legfőképpen a szerelmeseknek.

Ronaldo szállodája - Pestana CR7 Funchal

Cristiano Ronaldo szállodája - Pestana CR7 Funchal

Cristiano Ronaldo a hotel bizniszben is szerencsét próbál.