London, Dubaj, Párizs: a világ legfotogénebb úticéljai az Instagram, TikTok és Facebook szerint

A felmérés szerint London a világ legfotogénebb városa.
London, Dubaj, Párizs: a világ legfotogénebb úticéljai az Instagram, TikTok és Facebook szerint

A nyaraláson történt események vizuális dokumentációja új szintre emelkedett az Instagram létezése óta, hiszen igyekszünk minden, (külföldön megtett) lépésünket megosztani ismerőseinkkel. A népszerű gyakorlat hatására vérszemet kapott a money.co.uk nevezetű oldal, s megvizsgálta, melyek a világ legfotogénebb úticéljai a közösségimédia-felületeken.

Régóta tartja magát a mondás, miszerint: „Ha egy esemény nem kerül fel az Instagramra, az meg sem történt.” Különösen érvényes ez az utazásokra is, így nem telt sok időbe, mire valaki előállt azzal a kérdéssel (és válasszal): vajon mi a világ legfotogénebb úticélja?

A money.co.uk több mint száz népszerű úticélt elemzett az Euromonitor piackutató cég 2021-es leglátogatottabb városainak listájáról, kiegészítve mindezt különböző internetes cikkek ajánlásaival. Ezt követően megvizsgálták a hashtagek és a keresőkifejezések mennyiségét is, hogy megtudják, honnan származik a legtöbb bejegyzés a három, már említett közösségimédia-platformon. Az így létrejött adatokat egy tízfokú listán ábrázolták, hogy könnyebben felállíthassák a sorrendet.

A képen kültéri, égbolt, víz, folyó látható

Automatikusan generált leírás

Párizs nem csak a szerelmesek városa, hanem fotogén úticélként sem utolsó

Az összesítésből nem meglepő módon Párizs szerezte meg az előkelő harmadik helyezést, több mint 9,74 ponttal. Nem is csoda, hiszen a középkori alapítással büszkélkedő városban szinte mindent megtalál az ember, amire szüksége lehet: történelmi helyszíneket, kultúrát és divatot, de persze népszerű pubokban, szórakozóhelyekben sincs hiány, sőt! Párizs egyébként mindhárom közösségimédia-felületen elsöprő mennyiségű poszttal rendelkezik, hiszen Instagramon közel 135 millió bejegyzést, TikTokon több mint 24,8 milliárd megtekintést, míg YouTube-on 156 ezer keresést tudhat magáénak.

Az elemzés alapján Dubaj végzett a második helyen: 9,77 ponttal szerezte meg az ezüstérmet. Ugyan az arab város összességében csak a második helyet csípte el, érdekesség, hogy TikTokon abszolút győztesnek bizonyult, hiszen több mint 65 millió megtekintést tudhat magáénak az említett közösségimédia-felületen.

A Colore.hu oldalán megtudhatod, mely város végzett az előkelő első helyen!

Kapcsolódó cikkek

Legjobb strandok Horvátországban, és odajutás: horvátországi autópálya díjak, komp árak, útiköltség kalkulátor

A 7 legcsodálatosabb homokos strand Horvátországban

A horvát tengerpart a világ egyik legszebb partszakasza. Most 7 csodás homokos strandot mutatunk be.

Luxus a Maldív-szigeteken, nyaralás a Hideaway hotelben

Luxus a Maldív-szigeteken

A Maldív-szigetek északi részén lévő Haa Alif Atoll szigeten található Hideaway Beach Resort & Spa exkluzív villákkal várja vendégeit.

Sarti - látnivalók, szállás, hotel, nyaralás

Görögország gyöngyszeme, Sarti

Sarti, a görög kisváros tökéletes választás lehet, ha családdal, barátokkal, házastárssal tervezed a nyaralást.