A minőségi sörök hazája - Prága

A kilenc dombra épült város Csehország közepén, a Moldva két partján fekszik. A sokat látott metropolisz szinte megszámlálhatatlan lehetőséget nyújt az idelátogatóknak.

 

Prága leglátogatottabb nevezetességei közé tartozik a Moldva-folyó legrégibb hídja, a Károly-híd, mely mára a főváros szimbólumává vált.

 

Mindenképp látogassuk meg a cseh királyok és királynők koronázási helyét, a Szent Vitus katedrálist. A gótikus építményt a város koronájaként is emlegetik, hisz szó szerint Prága fölé emelkedik.

 

Népszerű látványosság a várfal tövében található Arany utcácska, mely apró ajtóival és ablakaival mézeskalács-szerű városképet tár elénk.

 

Nem maradhat ki a felsorolásból a Városháza fő nevezetessége, a csillagászati óra. A szerkezet reggel nyolctól este nyolcig óránként elnémítja a a teren uralkodó hangzavart. Az apostolok és egyéb figurák felvonulásának megtekintése a legtöbb városnéző túra részét képezi.

 

Ha rendelkezünk több óra szabadidővel, érdemes egy gyalogos csatangolást a programunkba iktatni, így rábukkantatunk többek között a kevésbé hirdetett Csokoládé múzeumra, mely az Óváros tér közelében található.

 

Prága egyik legszínvonalasabb szállodája

 

A vársonéző túrák és sörkóstolások után meg is kell pihennünk valahol. Keresve se találhatnánk jobbat az óvárosban elhelyezkedő Four Seasons Hotelnél.

Az ötcsillagos kiszolgálás és maximális kényelem mellett, a szálloda csodálatos kilátást nyúlt a Károly-hídra, valamint a prágai várra.

A 161 szobát számláló hotelben a tágas lakóegységek síkképernyős TV-vel, DVD lejátszóval és minibárral vannak felszerelve.

A hotel egész területén ingyenes Wi-Fi-t és vezetékes internetet biztosítanak. A fürdőszobában ajándék pipereszettet, ingyenesen használható fürdőköpenyt és hajszárítót találhatunk. A nap 24 órájában működő egészségklub pihentető masszázzsal, szaunával várja a kimerítő városnézésben megfáradt vendégeket.

 

A szállóban házikedvencek (kutyák és macskák) ingyenesen tartózkodhatnak.

 

Az épületkomplexum a legmagasabb nemzetközi színvonalnak kíván megfelelni.  A  Cotto Crudo étterem olasz specialitásokat kínál vendégeinek.

A kisgyermekkel érkezők se aggódjanak, a Four Seasons programokkal egybekötött gyermekmegőrzést is biztosít.

 

A mozogni vágyók a 24 órán át működő fitneszközpontban kapcsolódhatnak ki.

 

A szálloda folyamatosan működő üzleti szolgáltatásokat is nyújt. Repülőjegy foglalást, fordítói szolgáltatásokat és munkaközpontokat is találunk itt.

 

A Four Seasons Hotel Prague -ba itt foglalhat szállást.

Repülőjegyet itt vásárolhat, utasbiztosítást pedig itt köthet.